Fuarda Hostes Seçimi Nasıl Olmalı ? - Türkiye Sağlık ve Önemli Bilgiler
Etkinlikler

Fuarda Hostes Seçimi Nasıl Olmalı ?

Fuar Nedir ?

Değişen ve büyüyen bir dünyada ticaret fuarları, ürünlerini halka tanıtmak için ideal bir platform olmasının yanı sıra, neredeyse anında geri dönüş için temel bir pazarlama aracıdır. Doğru yönlendirme ve irtibatlandırma sayesinde, sıcak bağlantıların kurulması, reklam ve marka değerinin yükseltilmesi açısından da önemli bir yere sahiptir. Sektörün artan rekabet gücü ve reklam altyapısının ön planda olması nedeniyle, kurumsal etkinlikler sunulan hizmeti sunmak ve potansiyel hedef kitleyi tanımak için yararlı bir araçtır.

Ancak bir markayı gerçekten öne çıkaran şey satılan ürün veya hizmetin yanı sıra, stanttaki personeldir: Bu durumda, fuarda hostesin önemi ön plandadır. Fuarda markanın değerlerini ve amacını aktarabilen nitelikli bir hostes grubunun olması esastır. Ürünü veya hizmeti halka nasıl aktaracaklarını bilmeleri ve aynı zamanda kurumsal etkinlik ve kongrelerin işleyişi hakkında bilgi sahibi olmaları aslında stratejiktir. Bu nedenle, bir iş profiline sahip olmak müşterileri çekmek için çok önemli olsa da, iyi bir sonuç almak için “iş görgü kuralları” konusunda eğitim ve deneyim sahibi olmak bir zorunluluk olarak kabul edilmektedir. Her ülkenin sosyal ve iş kurallarını bilen, nasıl davranması gerektiğini bilen hostesin yanı sıra fuardaki hostes, şirket ve ürün için olumlu bir noktayı temsil ettiği inkar edilemez bir gerçektir.

Bu nedenle , servis noktaları (bar, ViP alanı, Ön karşılama, vestiyer, vb.) veya davranış kuralları (acil durumda tahliye, vb.) gibi fuar alanının tüm önemli yönlerinin brifingi yoluyla hostesleri bilgilendirmeniz önemlidir.

Tüm bunların yanında, şirketin imajı ve dolayısıyla satışları için temel olabilecek bazı temel kuralları da unutmamalıyız.

Hostes Seçimi ! Hostes Olmak İstiyorum

Hosteslerin Dikkat Etmesi Gereken Kurallar !

Yukarıda açıklanan nedenlerle fuardaki her hostese, dikkat etmesi gereken hususlar hakkındaki tavsiyelerimiz aşağıdaki şekilde özetlenebilir:

 1. Dikkatli görünüm: Genellikle giyim tarzı etkinliğin türüne veya şirketin profiline göre belirleniyor olsa da, bir gülümseme, uygun bir saç modeli veya şık bir elbise iyi bir izlenim sunmak için büyük önem taşıyan unsurlar olabilir. Bir hostesin hazırlığı ve nezaketi her zaman temsil ettiği şirketin yapılış biçimiyle ilişkilendirilecektir.

2. İkna etme yeteneği: Çok fazla ısrar etmeden, ürününe inanan ve onu müşterinin önünde nasıl sunacağını bilen bir hostes ekibi, onu işe alanlar için bir hazinedir.

3. Davranış: Fuarlar iletişim ve etkileşimdir. Dolayısıyla sektörde çalışmak istiyorsanız utangaçlığın evde bırakılması gerektiği açıktır. Örnek bir hostes dürüst, dışa dönük, bilgiyi kısa sürede aktarabilecek ve reddedilmeye hazır olacaktır (bu da işin bir parçasıdır). Bu nedenle, kişisel imajının sadece nasıl giyindiğiniz, saç tasarımınız veya makyaj tarzınız olmadığını kastediyoruz.

Hostesler şirkete ilk yaklaşım olduğundan, şirket için çok büyük faydaları olacaktır: her koşulda çözüm üretme, uyum sağlama ve dahil olma yeteneği, müşteri tarafından markanın daha iyi algılanmasına katkıda bulunan becerilerdir. Aksine, gözden kaçan bir imaj veya yetersiz bir tutum (yapma isteksizliğini yansıtan), müşteriye karşı tutumla ilgili ciddiyet veya profesyonellik eksikliği gibi şirkete olumsuz değerler atfeder.

Hostes Seçiminde Dikkat Edilecek Hususlar !

Tüm bunlar için, her tür şirkete uygun profili bulmak için uzman ve güvenilir bir hostes acentesi ile çalışmak her zaman bir avantajdır. Ayrıca bir reklam yayınlayarak veya doküman ve ön görüşme yaparak zamandan ve paradan tasarruf etmenizi sağlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir